Kategorier
Nyhet

Korona-tiltak ved utleie av Flerbrukshuset i Snertingdal Nærmiljøpark

NHOs råd til serveringsbedrifter – tilpasset til bruk også ved møtevirksomhet i flerbrukshuset i Snertingdal nærmiljøpark 

Den personen som er anvarlig leietaker sørger for at rådene blir fulgt. 

  • Maks 20 personer i lokalet. 
  • Husk 1 meters avstand mellom gjestene 
  • Gjester oppfordres til å vaske hendene ved ankomst.  
  • Antibac på sprayflaske skal være er tilgjengelig- 
  • Unngå at mat står fremme slik at gjester kan ta på den. 
  • Unngå at gjester kan forsyne seg selv av kaffekanner, vannmugger, ketsjupflasker og annet tilbehør. Det samme gjelder salt- og pepperbøsser etc. Disse må eventuelt vaskes på utsiden mellom hver gjest. 
  • Unngå at gjester forsyner seg selv med bestikk fra en stor kasse 
  • Legg til rette for kortbetaling eller andre berøringsfrie betalingsmetoder. Vurder å sette opp skilt hvor man forbyr kontanter. 
  • Vask og desinfiser bordplater mellom hver gjestegruppe, og vask og desinfiser øvrige flater som mange berører hyppig. For eksempel bardisk, kortterminal, håndtak, rekkverk osv. 
  • Bruk av toalett – jevnlig vask og eventuelt desinfisering av flater som mange berører, bruk av papirhåndduk. 
  • Bordplassering –  personer som bor sammen kan sitte tett, mens andre personer  må holde større avstand: 
  • Nok avstand mellom bord og stoler. Ingen bord bør ha flere enn 5 personer, jf ikke være sammen i grupper større enn 5. Dette gjelder ikke dersom gjestene rundt bordet tilhører samme husstand. 
  • Gjester bør oppfordres til å holde seg hjemme dersom de har luftveissymptomer. Om nødvendig kan de ansvarlige be gjester om å forlate lokalet. 

Råd til de som står ansvarlig for møtevirksomheten 

  • Sørg for god opplæring i hygiene og at alle nye rutiner gjøres kjent for alle frivillige.  
  • Hyppig håndvask. De som står for servering  må ikke håndtere mat uten å ha vasket hendene. 
  • Frivillige må ikke håndtere betaling og mat samtidig uten å ha vasket hender imellom. 
  • De frivillige bør unngå å dele utstyr uten å vaske det i mellom. 
  • Sørg for at de frivillige  bare trenger å oppholde seg nærmere enn en meter til hverandre eller gjester i kortere tidsrom av gangen – for eksempel ved servering.  
  • Frivillige med luftveissymptomer skal ikke delta i møtevirksomheten.