NHOs råd til serveringsbedrifter – tilpasset til bruk også ved møtevirksomhet i flerbrukshuset i Snertingdal nærmiljøpark
Den personen som er anvarlig leietaker sørger for at rådene blir fulgt.
- Maks 20 personer i lokalet.
- Husk 1 meters avstand mellom gjestene
- Gjester oppfordres til å vaske hendene ved ankomst.
- Antibac på sprayflaske skal være er tilgjengelig-
- Unngå at mat står fremme slik at gjester kan ta på den.
- Unngå at gjester kan forsyne seg selv av kaffekanner, vannmugger, ketsjupflasker og annet tilbehør. Det samme gjelder salt- og pepperbøsser etc. Disse må eventuelt vaskes på utsiden mellom hver gjest.
- Unngå at gjester forsyner seg selv med bestikk fra en stor kasse
- Legg til rette for kortbetaling eller andre berøringsfrie betalingsmetoder. Vurder å sette opp skilt hvor man forbyr kontanter.
- Vask og desinfiser bordplater mellom hver gjestegruppe, og vask og desinfiser øvrige flater som mange berører hyppig. For eksempel bardisk, kortterminal, håndtak, rekkverk osv.
- Bruk av toalett – jevnlig vask og eventuelt desinfisering av flater som mange berører, bruk av papirhåndduk.
- Bordplassering – personer som bor sammen kan sitte tett, mens andre personer må holde større avstand:
- Nok avstand mellom bord og stoler. Ingen bord bør ha flere enn 5 personer, jf ikke være sammen i grupper større enn 5. Dette gjelder ikke dersom gjestene rundt bordet tilhører samme husstand.
- Gjester bør oppfordres til å holde seg hjemme dersom de har luftveissymptomer. Om nødvendig kan de ansvarlige be gjester om å forlate lokalet.
Råd til de som står ansvarlig for møtevirksomheten
- Sørg for god opplæring i hygiene og at alle nye rutiner gjøres kjent for alle frivillige.
- Hyppig håndvask. De som står for servering må ikke håndtere mat uten å ha vasket hendene.
- Frivillige må ikke håndtere betaling og mat samtidig uten å ha vasket hender imellom.
- De frivillige bør unngå å dele utstyr uten å vaske det i mellom.
- Sørg for at de frivillige bare trenger å oppholde seg nærmere enn en meter til hverandre eller gjester i kortere tidsrom av gangen – for eksempel ved servering.
- Frivillige med luftveissymptomer skal ikke delta i møtevirksomheten.