Kategorier
Nyhet

St.Hans-feiring 2018

Mange, mange trufaste snertingdøler, utflyttede snertingdøler, slekt og venner, unge og eldre – feiret St.Hans i nærmiljøparken på Kjenset i år, også. Etter en hel vår uten regn, var det meldt utrykt akkurat i kveld… heldigvis ble det ikke noe av! Overdekt scene var forbeholdt underholdningsartistene.

Nytt av året var samarbeidet med Mat fra Snertingdal- Midtgard’n og Bekkesveen Gård. Det gjaldt å stille seg raskt i kø for å få kjøttkake på gaffel og egenproduserte pølser fra Midtgar’n! Bygdekvinnelaget serverte tradisjonen tro rømmegraut, og 7. trinn bød på kaffe og kake. 4. trinn stilte opp med lynlotteri, og her var det mye fint å vinne!

Nytt av året var også en fyldig underholdning av bygdas unge musikalske talenter. Vi har i flere år ønsket å gjøre nærmiljøparken til en arena hvor unger og ungdom kan få utfolde seg med kulturelle innslag. Dette håper vi å videreføre. Flere ungdommer har oppdagetog tatt i bruk musikkbingen som øvingslokale.

Først ute var Eva Baumane på cello, før vi fikk akrobatisk korpsdrill med Ingrid Nordseth og Tuva Klette Andreassen. Deretter fikk vi to innslag av ungdomsskoleelever som startet opp band i forbindelse med skoleshowet i vinter. Celine Myrberg Hoff sang, med band bestående av Stian Krokhjelle og Anders Marken Bjørge. Ida Toppen og Ingebjorg Nordstad Bråten sang ABBA-låter som fikk publikum i god sommerstemning.

Neste innslag var Ragnhild og Karoline Klette på bratsj og fiolin, før Ylva Slotnæs og Karoline Klette avsluttet denne delen av programmet med en flott dans.

Nå var det klart for mer musikk! Ingen St.Hans uten trekkspillmusikk! Trond Jostad, Ingolf Haugerud og Svein Erik Hasle stilte opp i år, også, og sørget for fine toner og god stemning. I år hadde de dessuten fått med seg Roy Nybakk på bass.

Takk for samarbeidet til alle sammen, og for at dere gjorde det til en fin og hyggelig kveld.

Takk også til medlemmer i Snertingdal bygdekvinnelag, som organiserte blomserkrans-binding, og til Jan Grøterud og Per Erik Sveen som passet på at kanopadlinga gikk trygt for seg i år, også.

Det var ikke mulig å tenne bål eller grille i år grunnet skogbrannfaren. Her tar vi ingen sjanser.

Vi savnet dessuten hestene i år, og håper de er tilbake på neste års St-Hans-arrangement.